Hönshus

Då var det vintrat hos hönsen

Lillsessan och jag tog en jobbförmiddag här hemma på gården. Hönsen behövde få sin veckostädning och eftersom lillprinsen sov sitt långa pass ute i vagnen hann vi även med förberedelserna inför vintern. Lillsessan hjälpte till att putta skottkärran med hönsskit till komposten och efteråt hjälpte hon till att plocka i nytt halm och kratta ihop i stallet. Mellan jobbsysslorna var vi tvungna att gunga lite, extra högt upp i luften för att orka jobba mer sen:-)

Hönsen fick mat och vattenautomaterna påfyllt, bajsbrädorna städade och tömda, och snäckskal fylldes på. Lillsessan jobbar hårt!:-)

Vi hämtade grus från högen i skogen till sandbadet. Jag askade ur vedpannan och hällde i askan i badet. Det älskar dem och av flera orsaker är detta jättebra! Grislampan som ger ett rött sken kopplades in och nu står den redo för kylan.

Ni förstår att hönslivet är fint ute på landet. Just nu krafsar de i löven och letar gott ute i hönsgården. Jag har öppet ut till gården med ifall de känner för att ta längre turer.

Efter allt hårt jobb belönades vi med lite ägg och jag ser bestämt att årets lillhöna har börjat värpa. De första äggen en höna lägger brukar vara så små och söta:-) Fina pulla, den tackar vi varmt för!!!!









Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Lidl Singer Overlock billig prisvärd eller dålig?

Bygga in ovanmarkpool, Bestway Power Steel

Sy babymössa mönster